20 de beneficii ale terapiei prin inversie (partea a 2-a)

Am revenit, asa cum v-am promis, cu cea de-a doua postare legata de modul in care corpul vostru va aplauda initiativa de a-l introduce in posturile de inversie si vom adauga listei inca 10 mari beneficii:

11. Imbunatateste sanatatea articulara

Articulatiile care suporta mare parte din greutatea corpului, zi de zi, sunt cele ale coloanei vertebrale, soldurile, genunchii si gleznele, iar in timp, aceasta presiune isi spune puternic cuvantul. Lichidul dimprejurul acestor articulatii este presat spre exterior si astfel se pierde, iar inversia reuseste sa elibereze acesta presiune care actioneaza asupra lor, permitand muschilor si liamentelor sa se relaxeze, iar lichidului si sangelui sa se intoarca in articulatii si sa le hraneasca si hidrateze in mod adecvat.

12. Reduce starile de depresie si alternarile de dispozitie

Un studiu efectuat in 2004 la Universitatea din California a aratat ca nivelul depresiei in randul participantilor a scazut simtitor prin practicarea a doua sesiuni de yoga pe saptamana, ce includeau si posturi de inversie si asta dupa doar 2 saptamani, iar simpomele pozitive s-au mentinut apoi pana la finalul experimentului. S-a remarcat o scadere vizibila a nivelului de cortizol eliberat de creierul participantilor, iar alte studii au aratat de asemenea o crestere a nivelui de endorfine din sange, ceea ce arata ca sistemul endocrin devine foarte activ in timpul sesiunilor de inversie.

13. Stimuleaza gandirea creativa

Unul dintre cele mai interesante efecte ale terapiei prin inversie este stimularea gandirii creative. Motivul este, desigur, unul simplu: sange proaspat ajunge la nivelul creierului, ceea ce creste rapid gradul de oxigenare a acestuia. El incepe astfel sa gandesca mai creativ si mai divergent, aspect ce aduce avantaje importante celui care practica inversia, atat in viata personala cat si profesionala.

Cunoscutul autor al cartii "Codul lui DaVinci", Dan Brown declara ca atunci cand simtea nevoia de un stimul pentru creativitate, recurgea rapid la terapia prin inversie. Rezultatul il stim cu totii.

14. Imbunatateste aspectul fizic

Sa ridice mana cine nu isi doreste asta, vrem sa vedem si noi. Iata cum ne ajuta inversiile:

a. Ridurile de la nivelul fetei, in special cele din colturile ochilor si cele de pe frunte, devin mai putin vizibile, datorita fluxului mai puternic de sange care ajunge la nivelul fetei. Pielea devine hidratata cu nutrienti si sange proaspat si isi recapata astfel din elasticitate si sanatate.

b. Activarea sistemului limfatic faca sa ramana mult mai putine toxine in corpul nostru, iar acest lucru se reflecta in primul rand asupra pielii, care este unul dintre principalele organe de evacuare a acestor reziduri din corp.

c. Parul devine mai sanatos si mai stralucitor datorita faptului ca mai mult sange proaspat, incarcat de vitamine si nutrienti, ajunge la radacina lui

d. Starea de spirit va fi una mai pozitiva, ca urmare a reglajului hormonal initiat de catre creier in momentul inversiei. Si nu e un secret faptul ca o persoana fericita si optimista este o persoana mult mai atragatoare.