top of page

De ce Yoga Swing, noul concept de hamac, este ideal pentru proaspetele mamici

In primul rand felicitari pentru acest nou rol, de a fi proaspata mama. Ce moment, ce moment din viata ta! Nu este necesar sa facem un sondaj printre toate popoarele lumii, pentru a afla ca a fi mama este unul dintre cele mai frumoase si asteptate momente din viata unei femei. La fel ca toate lucrurile, insa, care aduc o autentica implinire personala, ea este precedata si bineinteles, urmata, de anumite provocari. Disconfortul spatelui, relaxarea, somnul, linistea bebelusului, sunt doar cateva dintre ele, poate cele mai universal prezente. Cu cat sunt insa mai natural abordate, cu cat depasirea lor actioneaza mai mult la radacina cauzei aparitiei lor, cu atat drumul printre ele devine mai fluid, mai usor, mai bogat in clipe care te gasesc cu zambetul pe buze. Si aici intervine Yoga Swing. Un nou concept de hamac, care isi gaseste cu mare usurinta locul in orice locuinta si care poate deveni aliatul de baza al tau, al proaspetei mamici, in aceasta noua perioada din viata ta. Iata pentru ce anume te poti baza pe el:

1. Relaxarea coloanei vertebrale - Inversiile, acele posturi in care esti 'cu capul in jos', reprezinta cel mai eficient si rapid mod de a relaxa musculatura spatelui si de a detensiona coloana vertebrala, o necesitate destul de pregnanta pentru o proaspata mamica, aparuta ca urmare a purtarii sarcinii si apoi a caratului bebelusului in brate sau in wrap. Dupa primele zile, cand corpul se obisnuieste cu postura si este relaxat in timpul inversiei, musculatura spatelui se detensioneaza cu pana la 38% in primele 10 secunde, echivalentul unei ore de masaj in profunzime. Nu suna rau, nu?

De asemenea, coloana vertebrala se lungeste cu aprox. 1 cm dupa doar 7 minute de inversie (durata maxima recomandata), ceea ce inseamna ca discurile intervertebrale se elibereaza de multa tensiune si vertebrele incep sa se realinieze, diminuand sau reducand riscul aparitiei unor deformari ale coloanei vertebrale, odata cu timpul (cifoza, lordoza, scolioza).

2. Crearea unui spatiu de relaxare pentru tine si bebelus - Odata asezata in el, hamacul ia forma corpului tau, ceea ce inseamna mult mai putina tensiune pe zona lombara, adica o stare de bine si calm. De asemenea, miscarea de leganare usoara a lui, care se creeaza in momentul in care te asezi in el si care ramane sesizabila cateva minute bune (sigur, daca doresti sa o accentuezi, poti usor sa te impingi in sol cu un picior sau chiar sa schimbi sensul sau modul de leganare) contribuie la o stare generala de relaxare atat pentru tine cat si pentru bebelusul tau, atunci cand il tii in brate si te joci cu el sau cand il alaptezi. Stim cu totii ca bebelusii sunt foarte sensibili la starea interioara a mamei, asadar cu cat aduci mai multa liniste in interiorul tau, cu atat ea va fi mai usor de mentinut, prin acel invizibil dar foarte sesizabil efect de unda pe care il are.

3. Crearea unui spatiu intim pentru adormirea bebelusului tau - miscarea lenta de balans si mediul intim creat de hamacul Yoga Swing, prin intermediul texturii usor translucide care se preia forma corpului, recreeaza pentru bebelus senzatiile traite in uter, in care se simte protejat si calm, astfel procesul adormirii sau alaptarii acestuia devine mai usor si natural.

4. Tonifierea si cresterea mobilitatii corpului tau - Hamacul Yoga Swing, pe langa componenta terapeutica si de relaxare, este si o mica, dar complexa 'sala de forta', disponibila oricand vrei, chiar la tine acasa. E cel mai departe de a fi un secret faptul ca timpul devine extrem de pretios pentru o tanara mama, asa ca posibilitatea de a-ti redobandi sau imbunatati in special tonusul abdomenului, bratelor si a fesierilor, precum si mobilitatea, intr-o maniera foarte jucausa, la tine acasa, prin cateva minute de exercitii calistenice si de stretching simple dar deosebit de eficiente, devine o adevarata oportunitate.

Daca iti faci griji in privinta montarii hamacului Yoga Swing, afla ca acesta este un proces simplu si accesibil si celor mai mici locuinte, fiind nevoie doar de 1-4 mp pentru utilizarea lui. Acesta se fixeaza de tavan (fixarea propriu-zisa se face in beton, daca exista rigips, se face un decupaj mic pentru a se ajunge la beton), cu ajutorul unor placute metalice cu inel. Atunci cand nu folosesti Yoga Swing-ul, sau daca vrei sa il iei cu tine in parc, la munte, il poti lua jos in cateva secunde, deoarece el este prins de inelele din tavan cu ajutorul unor carabine cu clips. Montajul poate fi facut individual sau se poate comanda aici un serviciu profesionist de montaj, prin partenerii nostri de la Ajusto.ro.

Postari favorite
Postari recente
Arhiva
Cauta dupa eticheta
Urmareste-ne si pe:
  • Facebook Basic Square
bottom of page